Възрастен
$ 220.00
Дете
$ 110.00
Choose travel date
Enter the total number of travelers

Terms of Service

Check here to indicate that you have read and agree to the terms of us Send Request
 • duration: 2 дни
 • Pick-up service
 • starting from : Марса Алам
 • end point : Марса Алам
Екскурзия до Абу Симбел и Асуан от Марса Алам Двудневно пътуване: Обиколка до Абу Симбел и Асуан от Марса Алам: Открийте археологическите чудеса на Асуан и Абу Симбел Научете за историята и културата на Нубия от личния си египтолог Отседнете в 4-звездния Хотел Pyramisa Isis Corniche и се насладете на два обяда на шведска маса Отпуснете се в комфорта на частно превозно средство, докато пътувате от врата до врата.

Prices

Price per Person
 • $ 220 Price per Възрастен
 • $ 110 price per Дете

Include

 • Всички входни такси според изброената програма Всички услуги и местни данъци
 • Трансфер с климатизирана лимузина или автобус
 • Професионален екскурзовод.
 • Обяд
 • 4 звезди Хотел нощувка със закуска

Excludes

 • Всички незадължителни, които не са споменати в програмата.

Itinerary

Екскурзия до Абу Симбел и Асуан от Марса Алам Двудневно пътуване: Обиколка до Абу Симбел и Асуан от Марса Алам:

Да останеш в Марса Алам не трябва да означава да пропуснеш древен Египет. Открийте два исторически акцента - Асуан и Абу Симбел - с нощувка в 4-звезден хотел в тази частна обиколка от врата до врата. Първо проверете звездните забележителности на Асуан: високия язовир, храма Фила, недовършеният обелиск и пътуването с ветроход на фелука. На сутринта тръгнете рано, за да откриете храмовете Абу Симбел преди разгара на деня.


Ден 1 Ще ви отведем до Луксор точно от хотела ви с комфортен климатизиран автобус. Първо ще посетите храма Карнак, най-голямото място за поклонение, построено някога. Древното му име ipet-isut означава „най-свещеното място“. Храмовият комплекс се строи над 2000 години от поколения фараони. Страхотната „Зала в хипо стил“ е невероятна гора от стълбове на печалба. След обяд в ресторант на Нил ще предприемете пътуване до западния бряг на тази прекрасна река, за да посетите двете колосални статуи на Аменхотеп III Колоси от Мемнон, последвани от Долината на царете, където са открити великолепни гробници. Тези гробници бяха издълбани дълбоко в пустинната скала, богато украсени и пълни със съкровища за задгробния живот на фараона. Ще посетите и великия храм Хатшепсут. Този впечатляващ храм, посветен на царица Хатшепсут, единствената жена фараон в Древен Египет, се издига от пустинната равнина в поредица от тераси и миражи. След това ще ви заведем да разгледате алабастрови работилници, където египтяни ръчно произвеждат своите магазинни продукти. Ще ви отведем до Asuan, настаняване в хотела 4 *, вечеря, свободно време.

Ден 2 Ще ви вземем от хотела рано сутринта и ще се отправим към Абу Симбел, където ще се насладите на двата храма на Абу Симбелс техния уникален стил, които се считат за шедьоври на Древен Египет. Те отразяват славата и величието на Новото царство. Първият Храм на Рамзес II е посветен на четири универсални богове: Птах, Ре-Хер-Ахтей, Амон-Ре и самия Рамзес II. Вторият храм на кралица Нефертари се нарича още Храмът на Хатор, който е бил Бог на съпругата на Слънцето. Големият храм на Абу Симбел се нарича още Слънчевият храм на Рамзес II. Така по символичен начин двата Храма на Рамсес II и Нефертари ги събират, Хатор и Богът на Слънцето като едно цяло. Ще се върнем в Асуан около 11 часа сутринта и ще посетите Високия язовир на Асуан, инженерно чудо, построено през 60-те години. От върха на високия язовир Асуан ще видите прекрасна панорама през езерото Насър до храма Калабша на юг и огромна електроцентрала на север. Продължете към недовършения обелиск в гранитните кариери на Асуан, откъдето идва голяма част от червения гранит, използван за древни храмове и колоси. Незавършеният обелиск все още лежи там, където е бил издълбан, когато е била открита пукнатина, докато е била изсечена от скалата. Вашето квалифицирано ръководство за египтолог ще ви обясни как е издълбан 1-тонният обелиск и защо пукнатината е причинила изоставянето му. След това ще си вземем почивка и ще обядваме вкусно в ресторант. Последният от трите известни сайта на Асуан, които ще видите, обикновено се счита за най-добрия. Храмът Филае беше внимателно преместен на сегашното си място (на около 500 метра от първоначалното място), когато изграждането на Високия язовир накара водата на Нил да се издигне. Кратка разходка с моторна лодка ще ви отведе на острова за пешеходна разходка, за да разгледате известния храм Филае, преди да ви даде малко свободно време, за да проучите сами. Посветен на богинята Изида, храмът Филае има красива обстановка в реката, която е била озеленена, за да съответства на първоначалното си място.

Reviews (0 Reviews)